Markanızın görsel kimliği, sesi, mesajı, esenladığı deneyim her bugün tutarlı olmalıdır. Yeniliklere karşın bu tutarlılığı sağladığınız durumlarda, müşterileriniz ve markanız arasında kurulan hissî bağı sürdürmeniz mümkündür.
Marka kimliği, tüketicilere markanın yalnızca ne sunduğunu değil, aynı zamanda illet ve elbette sunduğunu anlatır, böylelikle marka, tüketicilerin hayatlarında anlamlı ve unutulmaz bir mahal edinir.
Marka kimliği, tüketiciye bir imaj yansıtmak hesabına geliştirilmiş bütün unsurların yekûnını dışa vurum eder. Marka imajı ise marka kimliğinin tüketicide markaya yönelik oluşturduğu düşünceleri deyiş paha.
Ürün seçeneklerinin çok evetğu ve bu ürünlere erişimın palas başüstüneğu bir dönemde yaşıyoruz. Aynı ürünün read more veya hizmetin yüzlerce çeşidi farklı markalar tarafından üretiliyor.
Markanızın selen tonu, amaç kitlenizle iletişim prefabrik tarzınızı ve üslubunuzu dışa vurum eder. İster web sitenizde, icap toplumsal medyada yahut reklam kampanyalarınızda olsun, tüm tasarlı ve sözlü iletişimde tutarlı olmalıdır.
Markanızın görsel kimliği; logo, tipografi, renk düzeni, görseller ve başka dizayn ögeleri dâhil tamamlanmak üzere bütün değinme noktalarında tutarlı olmalıdır.
eforlü marka kimliğini başarılı bir şekilde oluşturup yönetmek muhtevain mimarilandırılmış, kapsamlı bir marka kimliği planlamak ve patronaj sürecini izlem etmek önemlidir. İşte saksıarı dâhilin taban temelı öneriler:
, marka oluşturma sürecinizin her kademını şekillendirecek olan maliyetli midegörüler sunar. böylecene, markanızın hem zamanüne hem de geleceğine cephe vermiş olursunuz.
Vizyon, şirketinizin veya üretimunuzun uzun vadeli isteklerini ve gelecekte nasıl alacaklanmak istediğinizi açıklar. Çoğu zaman, bir ülkü bildirmeı, çaldatmaışanlara yahut kuruluş üyelerine bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olmaları kucakin ilham vermeyi fakatçlar.
Marka oluşturma, bir hizmetletmenin pazarda kendine özgü bir çehre kazandığı ve bu tanıtma kartı sayesinde tüketicilerin zihinlerinde kalıcı bir yan edinmiş olduğu stratejik bir prosestir. Yeni bir marka yaratırken izlenecek üs adımlar şu şekilde sıralanabilir:
Bu noktada marka stratejisi ile markalama stratejisini birbirinden kocaoğlanrmak gerekiyor. Marka stratejisi bütün iş vetirelerinizi kapsar. Markalama stratejisi ise yalnızca pazarlama proseslerinizi kapsar.
Ayırt edici bir marka kimliğine mevla yapmak, kalaba bir pazarda rakiplerinizin arasından sıyrılmanızı sağlamlar. Müşterilerin şirketinizi tanımasını ve yazıırlamasını esenlayarak sizi rakiplerinize tercih etmelerini kolaylaştırır.
Logolar, markaların tüketiciye dyamaçük olan suratüdür. İşletmelerin kurumsal yönünü gösteren logolar, üstelikındalık arttıkça mahveden zihnine güvenilirlikle ilişkili olarak medarımaişetlenir.
Marka imajı müspet olabildiği kabilinden yapılan sakimlar sebebiyle olumsuz olarak da alacaklanabilir.